Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2013.04.16. 21:15 wSzabolcs

Boldogok a bloggerek, mert Tétényi levelet kapott

sajt.jpg

Igen, bizony már egy ilyen apró történetnek is örülni kell, olyan ez, mint a jól megérdemelt betevő falat. Rögtön rá is ugrok, mielőtt még valaki elvenné előlem. Amúgy meg, hogy lelohasszak mindenkit, csak arról van szó, hogy Tétényi polgármester-asszony felindulásában (!?) egy kép alatti bejegyzésében feltételezésekkel élt Horváth Mihály telekvásárlási kezdeményezésével kapcsolatban.

Mindent, de mindent félretéve és eltekintve az ügy akármilyen meglévő pikantériájától, ha valóban tartozik hozzá ilyen finomság, ahogy ezt a polgármester-asszony szépen leírja, egy dolog tényleg szemet szúr, az pedig maga a stílus.

Biztos vagyok benne (hogyne lennék az, hát itt élek Esztergomban, mióta az eszemet tudom, de leginkább Meggyes tevékenysége közben eszméltem infantilis világlátásomból), hogy ami a testületi üléseken folyik, az nem bor, de még inkább nem olyan tevékenység, amely az ember lelkivilágát boldogsággal, felüdüléssel töltené el; és az is hót ziher, hogy a közéleti diskurzus irányába elkötelezett embereket is elűzi idővel az a fajta mentalitás, ami a Városházán rendszeresen dívik. 

Nehéz elvonatkoztatni, és még annyira nehéz vezetni egy várost, ha tehetetlen az ember, ha nincsenek eszközei arra, hogy igazát bizonyítsa, hogy szisztematikus munkával rést találjon a feltételezett hibaelkövetők, mondjuk úgy, hibás tevékenységén.

Egy dolog viszont bizonyos, és ebből nem engedhetünk, akárhogy is történjék, bármennyire is izzó, ellenség-, és bűnbakkereső a hangulat városszerte; nem szíthatjuk tovább a tüzet akármilyen gúnyos jelzők dobálásával, jelen esetben Horváth Mihály megbélyegzésével.

Tétényi Éva most levelet kapott, amely bocsánatkérést vár a város vezetőjétől. Kíváncsi leszek, hogy mennyit változott a helyzet Meggyes Tamás óta. Ez csak egy gesztus, viszont egyben maga a stílus.

Itt Tétényi Éva bejegyzése: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=507426859316139&set=a.105864336139062.5975.101335993258563&type=1

Itt a nyílt levél: http://www.szeretgom.hu/content/72882-nyilt-level-tetenyi-evanak

Szólj hozzá!

Címkék: esztergom meggyes tétényi


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr85230249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása