Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.11.22. 11:43 wSzabolcs

Az esztergomi Fidelitas szalonújszerűsége

Itt valami baszott nagy ellentmondás feszül. Itt valami baszottul enervált társaságról van szó, akik mintha a tátongó esztergomi közéleti űrt akarnák megtölteni, de nem a szokott tartalommal, hanem valamiféle harmadikutas megoldással. Se nem jobb, se nem bal, csak a város - hangzana a jelszó. Meggyes ellen, de a nevét nem kimondva; láttok még perspektívát a kapcsolatban, esetleg van még nálatok autoritása a személyének? Vagy miért nem szabad végre kimondani, hogy a kialakult helyzetért ő is felelős? A számok csak nem hazudnak.

fidelitas.jpg

Nemrégiben a blog oldalán már megfogalmaztátok, hogy városszerte ismerik a a helyzetről kialakult véleményeteket, ennek ellenére én még sehol nem láttam, hogy számot vetettek volna a zelmúlt évekkel. Szükség lenne erre a varázstalanítási eljárásra. Úgy érzem.

Eközben viszont Tétényi ellen is ágáltok, de mi a vád? Így egészen könnyű: mindenki rossz, kettőn áll a vásár-dilemma feloldva egy csuszamlós tönkretették frazeológiával. Mit vágtak szét? Esetleg mélyítették, és ez feltehetően igaz is; de nem gondolnám, hogy 2010 októbere lenne a városi közélet megromlásának, a lejtőn való gurulás elindulásának kezdőpontja.

Megfogalmazódik részetekről a pozitív gondolat is: párbeszéd kell mihamarabb, a város történelmi értékeinek konzerválása, megbecsülése, egy lélegző és jól működő városi közeg, ahol együtt teszünk a köz javára.

Ez halott, és lehet hogy nem az elmúlt tíz, esetleg húsz év vágta tönkre, hanem az a bizonyos elmeszelt hatvan év, mindenesetre abban is szentül hiszek, hogy nem a gyorsan eliramlott két év a főbűnös. Talán késő is már szólnotok ezért, mindenesetre a KDNP-től kezdve mindenki tudja és hiszi, hogy ez lehet Dorothy sárga kavicsos ösvénye. Minduntalan csak ez az obligát párbeszédmánia.

Ha elkezdődne is egy feltételes párbeszéd; hogyan tovább, ha nem nevezzük nevén a dolgokat és nem csapunk oda akkurátusan?

Én nem utállak titeket, mint embereket, csak mint tenni akaró individuumokat nem tartalak sokra. Zavar, hogy folytatódik a köntörfalazás, meg a szentbeszéd és Kerényi; meg persze, amit már imént felhoztunk, hogy mindkét fél bűnös. Ezt olyan könnyű kimondani, nemde?

Egyfelől azonban van itt nem kevés disszonancia: ha hibás mindkét fél, tehát Tétényi és Meggyes is, akkor azért kell lenni kettőjük között különbségnek? Már csak azért is, mert az egyiküknek megadatott uszkve tíz év, hogy tegyen valamit; a másikuk pedig már a kezdetektől fogva össztűz alatt van, többek között azért, mert mecénások támogatták a kampányát, illetve mert a szocik is felsorakoztak mögötte. Mi rosszat tett Nyíri Attila helyi szinten, attól eltekintve, hogy "Gyurcsány a hibás"?

Nem érzitek a különbséget?

Másfelől: egészen jól megfogalmaztátok, hogy melyek azok a támpillérek, amelyek esetlegesen felépíthetik a városi közbeszéd értelmi szintjét, viszont én eléggé szkeptikus vagyok, hogy úgy gondoljam egy szépen kiglancolt és felvitézlett Kerényi Imre mese nem fog minket felébreszteni a csipkerózsika álomból. Inkább tovább szenderegtet jancsiésjuliska, és persze sikeresen ugyanazt szajkózza, amit már ti is elmondtatok, ti. akik ezt az egész patthelyzetet tető alá hozták, azok már nem képesek jó irányba fordítani a várost. Összegezve: valami új kell.

Viszont nincs alternatívátok, ahogy az esztergomi kereszténydemokraták is csak arról mormognak folyvást, hogy nem jó az, ami épp van. Erkölcsileg pedig meglehetősen bűzölög úgy zusammen.

Óhatatlanul is az az érzésem, hogy nem tudtok megoldást a valós problémákra, viszont valamit mindenáron mondani szeretnétek, ezért köptök mindkét irányba egy jókorát. Ezt nevezik smúzolással fűszerezett pózerkedésnek, ha nem tévedek nagyot.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidelitas esztergom meggyes konszenzus tétényi kerényi


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1004919689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása