Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.08.24. 13:42 wSzabolcs

Esztergomban még mindig ugatnak a kutyák

Akkor egy impresszionista poszt arról, hogy mi történt csütörtökön ténylegesen, mert, amúgy nem sok minden. Csupán az indulatok harapóztak kicsit még jobban, mélyítve ismét a városi politikai közbeszéd árkait, amelyek már lassan olyan mélyek és annyira átláthatatlanul kuszán kezdenek kanyarogni, hogy ember legyen Esztergomban, aki értelmesnek vallva magát megpróbálna feltétlenül azonosulni akár egyik táborral is. Például hallott-e valaki arról, hogy az augusztus 20-i rendezvény apropóján is pörögtek a karikás-ostorok? Na ugye, hogy mennyire átláthatatlan és megismerhetetlen? Viszont most már (új fejlemény) akkor is ugatnak a kutyák, ha vétlen és ebből tétlen akarsz maradni. Azért ez annyira már nem tetszik, kedves hangadók.

hipo.jpg

"Az MTI megbízható forrásból csütörtök délután úgy értesült, hogy a város számlavezető bankja levélben értesítette a polgármestert, addig nem vesz részt a tárgyalásokon, míg az önkormányzat nem hoz döntést az állami kamattámogatás igénybevételéről és az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatoknak nyújtható segítség igénybevételéről. Az ellenzéki képviselők közül az MTI-nek csak az LMP-s Batyikné Csőke Ágnest sikerült elérni, aki elmondta, hogy az MSZP-s és a Jobbikos képviselő szabadságon van, ő pedig egyedül nem látja értelmét a részvételnek, ezért távol marad az egyeztetéstől."

Hú, bazdmeg. Mint egy rossz nyárvégi végjáték vígjáték. Szóval ezek szerint semmi értelme nem volt összehívni az egyeztetést, mert nem volt meg a feltétele a tárgyalóképességnek. Egyben pedig a Fidesz frakció távolmaradása is indokolttá válik ezen háttér információk tudatában. Kapjanak most piros pontot?

A semmi köré már megint sikerült egy egész forrongó ankétot összeeszkábálni, mindegy a neten lehetett csámcsogni pár embernek egy sort; és az lett a főbűnös, aki kimaradt a városházi pogácsa-csatából. Mert hol voltatok emberek, meghívottak?- hangzott el többször a kérdés. Véletlenül sem az a hibás, aki esküvői partit rendez az ünneplendő aktus nélkül. Persze az sem felelősebb és körültekintőbb, aki az utolsó pillanatban szól, hogy sorry, de semmi értelme a rendezvényednek. Infantilis extrovertáltság.

Mi pedig tudtunkon kívül ismét Verdun árkaiban érezhetjük magunkat, mert a kifejezésmód mit sem változik hónapról hónapra, hiszen Tétényi és a Fidesz frakció is minduntalan a megszerzett 2/3-ával érvel maga mellett. Kötelező képmutatás. Ez elég gyöngécske így cirka 2 év után, miközben a gyakorlatban csak romlik a lokális humán sztori, és a város kondíciója. Nagy a gaz gáz; régen talán jobb volt. De lehet, hogy ezt egy jellegzetes hungarikum, a pesszimizmus mondatja velem.

Mindegy. A jelen tragikomédia. Remélem, egyre többen látják; és nem személyek és csoportok ellen szólalok fel most, hanem a hozzáállásuk ellen kardoskodom. Maradjon csak hülye közhely, hogy a stílus maga az ember. Sokkal jobban látom a képmutatást. Szijártó Péter óta nagy divat.

A két fél nem gesztusokat tesz egymás felé, hanem hivalkodóan nyilvános párbajra hívja a másik felet. Emlékeztek, hányszor volt, hogy csak az egyik szekértábor képviselői jelentek meg egy egyeztetésre meghirdetett eseményen? Így mit várhatunk, ha utolsó pillanatban valaki lemondja a randit, vagy egyszerűen nem jelenik meg? És indok az mindig akad, ezért nem is lehet tiszta a játék.

Valaki biztos hazudik, jobb esetben csúsztat (KDNP ezt mondaná a Bibliát szorongatva kegyes hazugságnak), és mindenkinek mindig van készre-gyártott, épkézláb narratívája, hogy saját híveinek bizonygassa az igazát. Háttérben pedig már megint az álszent, modoros egymásnak odamondogatás megy ugyanúgy, mint eddig. Mert

Esztergomban még mindig ugatnak a kutyák.

Bővebben:

http://szeretgom.hu/content/71476-egyetlen-meghivott-sem-vett-reszt-a-polgarmester-altal-kezdemenyezett-egyeztetesen

http://szeretgom.hu/content/71469-esztergom-a-masik-oldalrol-interju-zoltai-daniel-fideszes-kepviselovel

+hozzászólások fórumokon (erősen ajánlott!)

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz esztergom konszenzus tétényi lmp


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr774729563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása