Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.08.09. 14:01 wSzabolcs

Tétényi Éva a legkarakánabb magyar politikusnő egy 2012- es felmérés szerint

Szerintetek mitől sikeres egy nő, illetve kik a sikeres nők? Gödöllő ebben az évben megpróbált a kérdésekre választ adni, hiszen idén ünneplik Erzsébet királyné születésének 175. évfordulóját, és erre az alkalomra a város a tavalyi barokk év tematikus programjai után most a nők évét hirdette meg a városi kultúrintézmények installációinak témájául.

tetenyi-eva-d0001278E2e35c87922e4.jpg

A királynő megelevenítése mellett „aktuális” nők is terítékre kerülnek, s helyet kapnak a gödöllői kastély kiállításán az év folyamán. Három fotókiállítás keretében mutatják be azokat a nőket, akik „formálják a világot”.

A névsorról közvélemény-kutatás döntött, szavazni és tippeket Gödöllő város honlapján, illetve a helyi újság felhívására válaszolva lehetett feladni. Három kategóriában lehetett szavazni: a már nem élő fontos nőkre, a ma is aktívan tevékenykedő, nemzetközileg is ismertekre, valamint hazai hírességekre. Az összeállításba végül 82 nő, közöttük 37 magyar került be.

Na, de kik is ők?

A teljesség igénye nélküli sorrend – Sebestyén Márta, Miklósa Erika, Eszenyi Enikő, Pécsi Ildikó színművésznő. aki Gödöllő díszpolgára, Egerszegi Krisztina, Béres Alexandra, illetve a Polgár-lányok. Külföldi példaképek között helyet követelt a bibliai Éva, Szűz Mária, Teréz anya, Szép Heléna, Margaret Thatcher, a Vaslady; a Harry Potter-könyvek szerzője J. K. Rowling, a Nobel-díjas Marie Curie, és a divat nagyasszonya, Coco Chanel is.

A magyar nők között Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője kapta a legtöbb szavazatot. A politikus hölgyek nem igazán kaptak sok voksot, ha azonban rangsorolunk, akkor Tétényi Éva lett az, akit a legmeghatározóbb politikusnak tekintenek, ő szerezte a legtöbb szavazatot ebben a kategóriában maga mögé utasítva Hoffmann Rózsát is – mondta el Péterfi Csaba, a kiállítás egyik szervezője és megálmodója.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr784703627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása