Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.10.28. 16:45 wSzabolcs

Bohóc-korszak Esztergomban

Mi is történt valójában?

Menekülő frakció, Tétényi retusálatlan jóhiszeműsége, és testikontakt szükségessége a fideszes urakkal; Kálmán menekül, Tétényi lohol utána, aki előtte azt is elmondta, hogy meglátása szerint felsőbb fideszes körökben páni félelem honol a személyétől. Itt találkozik az orbáni erős állam víziója a deliberatív állam gondolatának sosemvoltával. Esztergom renitens város, a kurrens keresztény kurzus egyik legnagyobb titkolnivalója, amelynek fentről kell diktálni, mutatni a követendő irányt és kijavítani az elkövetett hibát.

tomika.png

A kommunistázó Ivanov, aki valószínűleg Kósára tekint legfőbb példaképként, akinek még a fű is virtigli komcsi, ha a rendszerváltás előtt szórták el a magjait. Egy ízben lemakrancoshölgyezi Tétényit, majd a végén az egész testületire pörköl egy alaposat: "Ennyi hülyét, Jézusom. Fővárosi Nagycirkusz." Tízpontos megjegyzés.

És ez még mindig nem minden.

Kergetőzés kézfogdosósdival színesítve az amúgy sem eseménytelen, de lényegét tekintve tökéletesen nulla hatásfokú ülést. Aztán Petróczy lép föl, akiről lassacskán az is napvilágra jut, hogy még puszit is adott anno két éve a polgármesternőnek. Kell ennél több bizonyíték, hogy mennyire elfogadott Tétényi győzelme a narancssárga lelkivilágú emberférfiaknál?

A drága Strigonium, amelynél a NAV ellenőrzés nem talál semmit. Minden knappol.

Az óvodai koszt kérdése áremeléssel megfűszerezve: az óvónők rohadt retket vittek be a városházára bizonyítékul, hogy rossz a kaja, máskor meg műanyagdarabokat találtak az ételben. Steindl szerint viszont mindaz csak hitelrontás, hogy bármi is lett volna a levesben. Ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni az igazságot ilyen kijelentések után. Ha igazak a vádak, elég durva, viszont ha nem igaz az egész sztori, akkor az még durvább, mert megint csak felhasználnak mindent egymás ellen és csupán ezért hozzák fel az ügyet; profit mindenáron.

Meggyes Tamás is tud néha okos dolgokat mondani, amelyben azért a mindkét oldali kilátástalanság alapélménye is megtalálható. Amint fogalmazott: "Tétényi csak üldözi őket, de nincsenek pozitív céljai a várossal." Valóban elsikkadtak a célok, immár a túlélésért folyik a harc, amely az elkövetkező két évben a még tartalékban meglévő energiákat is a mocskolódás felé fogja irányítani.

Majd folytatja Meggyes a polgármesternő felé: "Ki akarja nyírni a Strigot, és most Tétényi kéri számon Knappot? Az ember a merénylőjével nehezen akar adatot megosztani." Egy demokratikus államban alapkövetelmény, hogy az adatok a nyilvánosságot szolgálják, nem pedig egymás pozíciójának körülbástyázását. Ennyire azért nem kell megóvni minket, puritán városlakókat az adatoktól.

Aztán Ivanov Mihály osztja meg a tisztelt nagyérdeművel németországi élményeit: "ott sok a napelem, megéri." Amúgy mindezzel az élményfürdő napkollektorokkal való ellátásra reflektált, ha esetleg valaki nem tudná. Teljesen nyilvánvaló, hogy hosszútávon megéri, nem kell Németországgal dobálózni ilyen ügyekben; csak az a kérdés, hogy a város válságkorszakában valóban az élményfürdőbe kell-e belefeccölni efféle pénzeket?

Aztán egy kis személyeskedés következik, mondjuk egész érdekes utalásokkal. Meggyes Tétényit elküldte az MSZP-be (diszkrét kommunistázás, ügyes, nem?), Tétényi válasza sem késett soká: "Családi kötelékeim nem oda húznak." Miért kell erről még beszélni, ekkora húzónév az MSZP? Én inkább Bajnaival mostam volna akkor már össze. De az egész abszurd, viszont durrogtatunk vele, ha nincs más.

Steindl Balázs szokásos: "Szavazzanak meg 5 percet Meggyesnek!" Gyakran elhangzó mondat, hát igen, mindenkinek megvan a szerepe egy összehangoltan (együttműködően) szuperáló frakcióban. Balázs az időkéregető.

Végül valamicske eredményképp fedezet nélkül megszavaznak egy óvodafelújítást. Úgy látszik, elég relatív szó az esztergomi berkekben, hogy felelősség.

Összegezve: itthon megint nem történt semmi, a helyzet változatlan, viszont felülről beindult valami a héten. Most legfőképp erre kell figyelnünk, a cirkusz produkciója már kurva unalmas, nem?

Szólj hozzá!

Címkék: budapest mszp fidesz esztergom meggyes konszenzus tétényi Orbán Viktor Csőd


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr814875161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása