Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.09. 20:36 wSzabolcs

Az esztergomi Fidelitas elképzelt közössége

Heer Ádám, a Fidelitas helyi tagozatának elnöke tartott június 4-én beszédet a Trianon emlékműnél Esztergomban. Régen volt, de mondanivalója rávilágít egy fideszes típusra, amely össze-vissza beszél. Másrészről pedig olyan ellentmondásba kerül saját magával, hogy arról öröm írni.

nem-nem-soha1.jpg

Fidesz berkekben mostanában nagyon sikk dolog az Unió ellen beszélni, ezt Heer Ádám is megteszi, miközben épp arról szól beszéde végén: „Hirdessük, hogy nincsen szlovákiai magyar, romániai magyar vagy szerbiai magyar, mert kedves barátaim az az igazság, hogy: magyar csak egyféle van, a magyar! Maximum a személyi igazolványunk, a lakcímkártyánk és az útlevelünk más…”

Arra nem jön rá, hogy Trianon óta magyar és magyar ennyire soha nem volt még közel, és hogy mindez nagyban köszönhető az Európai Unió nyújtotta kereteknek is? Lehet, hogy sok szempontból hátrányba kerültünk a csatlakozás révén, és sok mindenben csalódtunk, illetve az időtényező sem úgy működik, ahogyan azt sokunk elvárta. Viszont pont az a csatlakozás előnye, hogy megkönnyebbült a magyar és magyar közötti interakció; lelki egységből valós egységgé realizálódott a kapcsolat.

Fikázni az EU-t, ás azt mondani, hogy nincs szlovákiai, romániai vagy szerbiai magyar, hanem a MAGYAR van, az kurva jól hangzik. Csak a kettő épp elválaszthatatlan egymástól. Ez az alternatíva.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr404638674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása