Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.11. 20:14 wSzabolcs

Villámcsődület egy jó ügyért

Váratlan akcióval rukkolt elő az EsztergOHM szervezet ma délután négy órakor a 4-es számú kisposta épületénél. A régóta üresen álló helyiség ablakaira és falaira minden oldalról plakátok kerültek. Mi végre a csődület?

flashmob.jpg

Amint arról a szeretgom.hu is beszámolt a 4-es kisposta ügye húzódik és húzódik és… Pedig még májusban döntés született arról, hogy az önkormányzat egy évre térítésmentesen a Magyar Posta Zrt. használatára bocsátja a helyiséget. Azóta sem történt semmi. Viszont ma délután villámcsődületet tartottak az épület előtt ráterelve a figyelmet a posta ügyére.

Amúgy nagyon tetszetős az ötlet, szerintem sokkal jobban megmozgathatják a város lakosságának mentális területeit az efféle események, mint a tüntetésnek felkonferált megmozdulások. A tüntetések hallatán valahogy az játszódik le az ember fejében, hogy már megint tüntetnek, de minek, úgysem fog történni semmi. Egyszerűen nem megyek el.

Ez valahol igaz is, más megoldást kellene kifungálni, hogy például a fiatalokat is érdekelje a városi problémahalmaz. Az efféle villámdemonstrációk (azért nem flashmob, mert ott a cél épp a céltalanságban áll, s ezeket általában zsúfolt köztereken rendezik megdöbbentés céljából) pedig kitűnő figyelemfelkeltő akciók, az ifjabb generációk is odafigyelnek rá. Egyszerűen azért, mert látványos, az interneten sokkal jobban kommunikálható; az ún. Y generációnak pedig már főleg ez a terepe.

A délutáni megmozdulás egyben már azt is mutatja, hogy a tüntetések ideje lejárt; legalább is egy időre az uborkaszezon alatt, másrészt pedig kifejezi, hogy másfajta irányt kell felvenni az érdekérvényesítés vonalán. Az állandó képviselő-lemondatás helyett ingerelni kell, hogy a pozitív kicsengésű dolgok kerüljenek a fókuszba. A kisposta pedig elemi érdek, senki nem ágál ellene.

Ez volt talán a nyár esztergomi politikai nyitánya. Kedvelem az efféle megoldásokat, szerintem sokkal több értelme van így hozzányúlni az anyaghoz, minthogy Knapp János gyomorforgató pornográf képeit vagy Kálmán Sándor zokni-szandálos fotóit osztanánk meg egymással (ebbe mi is belegyalogoltunk), mert az efféle dolgok talán olyanokból is undort váltanak ki, akik tudnának azonosulni a pozitív elképzelésekkel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr364646373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása