Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.30. 16:13 wSzabolcs

Ungvári Miklóstól a novemberi esztergomi „Nagy Fidesz Menekítés”-ig

Tegnap a Kettős Mérce Ungvári Miklós legjobb 32-be jutásakor retrospektív gondolattal egy régebbi blog bejegyzést is mellékelt a kiváló hírhez, méghozzá az esztergomi 2011. novemberi „Nagy Fidesz Menekítés” mozzanatait megörökítő írásukat. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen reakciók fognak érkezni a posztra, ezért egy-kettőt szerettünk is volna kiválogatni, illetve egy csokorban közölni, de mivel a színvonal az alatta maradt egy bizonyos szalonképes közlésmódnak, illetve a reakciók nagyobb része csupán Orbán Viktor dakota stílusára, és Hódmezővásárhely Lázár Jánosára reflektál, ezért ettől most eltekintünk. By the way, mikor is voltak a városházán legutóbb rendőrök?

3466_esztergom-rendorok.jpg

Egy hozzászólás azért érdekes lehet (hangneme tényleg nem rózsaillatú, attól mi is elhatárolódunk), szerintünk is azért túl nagy volt a rendőri jelenlét, legalábbis nem volt ennyire felfokozott a hangulat, habár a biztosítás kellett:

„Nem tűnt fel senkinek, hogy nem kellett a folyosót KIÜRÍTENI? Jobber tüntetők között el lehetett volna vezetni a genyákat? Még csak le sem köpték őket!Hát ez a különbség a jobb és baloldali érzelmű emberek között! A baloldali nem vandál!”

Az juthat eszünkbe, amikor Sitku Pál (Szent István Gimnázium exigazgatója) menesztésekor 2007-ben szülők és istvános diákok lepték el a városháza bejáratát, nemsokára rendőrök jelentek meg arra az állítólagos bejelentésre, hogy rugdossák a gyülekezők a kaput. Akkor is legalább négy rendőrautó vonult fel a sárga ház előtt, közben pedig nem történt semmi, és megelőlegezem, hogy nem is történt volna semmi. Miért nem?

Mert egy eltervezett elit gimnázium tanárairól és diákjairól volt szó, ők tudtak viselkedni, illetve az nem valami-valaki ellen szervezett spontán demonstráció volt, hanem valami-valaki mellett, ezért senki nem vonult fel „városellenségei-plakátokkal”. Ez a különbség.

Ezek voltak a mi viharaink egy pohár vízben.

A Kettős Mérce cikke: http://magyarinfo.blog.hu/2011/11/26/menekult_a_fidesz_esztergomban

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr274636330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása