Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.05.31. 15:51 wSzabolcs

Hastánc, kaja – Elmebaj a Kárpátok alatt


Nagyon jó dolog volt Esztergomban képviselőnek, mainstream kifejezéssel városatyának lenni Meggyes Tamás polgármestersége alatt. Az persze egy másik él, hogy mostanában fideszes színekben pompázni, és osztani az észt a királyvárosban nem igazán a cukorsüveg csúcsa, de 2009-ben még egész jól lehetett élni, ha bekerültél a városházi galeribe; hiszen a kiskirályság reprezentációja felettébb fényes és gazdag volt.

Évi cirka 20 millió forintot szántak a büdzséből a reprezentáció finanszírozására a Meggyes-éra alatt, ez a szám pedig akár még növekedhetett is volna, ha például sikerül realizálni azt az elképzelést, hogy minden esztergomi díszpolgárról készüljön festmény, így többek között Orbán Viktorról és Gömbös Gyuláról is. Ez végül felejtős lett, de a mindennapok pénzköltési potenciálját így is a messzemenőkig kihasználták, ahogy ez kiderül Tétényi Éva városházi kommünikéjéből.

Mostanra viszont, csak egy unalmasan döcögő kövérkés hastáncosnő udvari táncára maradt keret, ami amúgy is ingyé’ volt, és mint később kiderült, a városházi alkalmazottak csapattá trenírozását szolgálta. Ahogy Steindl Balázs, a Fidesz esztergomi frakcióvezetője írja megjegyzésként az ominózus eseményre: „Polgármester asszony értesüléseink szerint a férfi nap megünnepléseként szánta ajándékul a város zászlói előtt bemutatott hastáncot, valamint a pezsgőt. Megnyugtató számunkra, hogy ezek szerint Esztergomban minden a legnagyobb rendben van, a város ügyei jól haladnak.”

Balázs, szerintem ez egy gesztus volt felétek, hiszen Meggyes Tamás mondta nemrégiben, hogy keleti módra mezítláb kellene bejönni az ülésterembe, és végre dűlőre jutni egymás között a költségvetés és a szarból kipucolás végett. Egy ilyen aktus bevett módija Keleten a hastáncosnők felvonultatása. Szerintem tök jól együtt tudnátok dolgozni, hiszen ti hoznátok a kaját, ahogy eddig is tettétek, polgármesternő meg gondoskodna a kedélyes légkör kialakításának kellékeiről. Dzsámink meg úgyis van, a keleti semmittevés meg úgy nagyban jellemző az ülésekre. Nem lepődnék meg, ha turbánban jelennétek meg a városházán; akkor viszont Tétényinek ott már nem lesz maradása, mert a Kelet ignorálja a nőket.

Néhányan közülünk előre rohantak, azt hitték, hogy Nyugaton vannak, mint Tétényi Éva, aki a Duna stratégia megvalósításában látta a jövő egyik alappillérét; de nem volt tisztában az esztergomi állapotokkal; „egy túlfejlődött embertípus”, aki közben nem vette észre, hogy nincsenek már mögötte ezrek, s közben őt magát is beszippantotta a Pannon vákuum.

Lehet, kicsit nyugatabbra kellene fordulni a szokásokat tekintve, de nem, Komp-ország ismét Kelet felé fordult. Érik az elmebaj a Kárpátok alatt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr484557447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása