Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.08.14. 17:41 wSzabolcs

Meggyes Tamás karaktere vasárnaptól a köztévén ijesztget

A közmédia legújabb, a szürreálba kalauzoló sorozata az Egyszer volt, hol nem volt augusztus közepén érkezik a képernyőre. A comment:com blog egy hosszabb ismertetővel rukkolt elő a sorozat ünnepélyes bemutatásának tisztelegve. Az egyik szereplőt pedig egyenesen Meggyes Tamáshoz hasonlították. Eddig nem is tudtam, hogy már ennyire a popkultúra része egykori polgármesterünk; ha valami gonoszat kell felkonferálni a nagyérdemű blogolvasó társadalomnak, akkor rögtön beugrik az egykori esztergomi polgármester neve az újságírónak.

378140_167439240015679_857128087_n323238777777.jpg

Kép: facebook.com/templomegerei

Leegyszerűsítve a sorozat, és ez a címből is könnyen leszűrhető a mesevilágból ismert szereplőket vonultatja fel, de úgy, hogy áthelyezi őket a rögvalóság forgatagába, később pedig innen átcsapongva lehetünk részesei kalandjaiknak a mesevilágban.

Az abszolút pozitív szereplő, Hófehérke a képernyőn, a valóság fátylaiban tanárnőként sétál elénk. A másik véglet, a gonosz mostoha pedig polgármesterként tűnik fel a sorozatban. Mint a blog szerzője írja: "a gonosz mostoha meg olyan genyó polgármester, mint Meggyes Tamás volt egykor Esztergomban."

Volt már Meggyes Tamás a pajszeros félisten, a feleségverő; olykor pedig az esztergomi Dájcs Tamásnak is nevezik, legalábbis kialakított imidzsét az EP képviselőtől származtatják. Nem pozitív szerepek. Sőt!

Viszont akinek a (rossz)híre már odáig hatol, hogy egy amerikai sorozat főgonoszát is hozzá hasonlítják egy médiajelenségeket firtató blogban, az eljutott odáig, hogy Magyarországon őt tekintik a rosszindulatú polgármesterek archetípusának, námbör vánjának.

Ahogy erre az angolszász mondaná: EPIC FAIL.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr464712319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása