Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.05.07. 15:32 wSzabolcs

Szerda magazin???

szerda.jpgNem tudom hova sorolni a Szerda c. magazint, pedig sokadszorra próbáltam már; és nem csak azért, mert néha tök érdektelen dolgokról esik benne szó, vagyis inkább helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy olyan teljesen általános témákat ütnek fel, amelyeket bármelyik más újságban megtalálhat az ember, hanem azért is, mert helyi lap ellenére egy csomó fontosabb esztergomi téma elkerüli a figyelmüket.

Természetesen közrejátszik ebben az is, hogy nem akarnak a politikai színezetű ügyekbe belemászni – hiszen lélegzik még vele párhuzamosan a negatív példa is, a Hídlap, amit inkább nevezném egy sáncásó brigád teljesítményének, mint egy hídépítő kollektíva szellemi munkájának. Viszont ez mégsem lehet felmentés, indok, hiszen olyan események esnek ki a látókörükből, ami egy közösség szempontjából olykor „létkérdés” (pl. kisposta bezárás). A Szerda pedig egy nagyobb közösség, Esztergom hetilapja.

És oké, meg általános műveltség meg miegymás, hogy tudok a víz világnapjáról meg pragmatikus haszon, hogy a lépcsőházi zöldek elhelyezéséről hallok; de ebben hol találom meg az élő várost, ami körülvesz, ami kihat mindenkori napjaimra. És ez az egyik olyan ok, amiért Esztergom nem tud összehangolt közösségként működni, hiszen ha valamiről nem értesülök, nem szivárog be a városi diskurzusba, akkor közönyös leszek iránta. Persze emellett rengeteg mást is fel lehetne hozni, de most ezt nem szaporítanám…

 Az egyoldalú Hídlap helyett, itt van tehát a közönyt gerjesztő Szerda. Egyik talán jobb, mint a másik, de összességében semelyik nem ideális.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr844494205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása