Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.04.07. 21:26 wSzabolcs

Batthyány Kázmér Gimnázium, üdvözlet Esztergomból!

www.stop.hu/belfold/botrany-az-iskolaban-palyazat-nelkul-ultettek-be-az-igazgatot/1021294/ 

http://magyarcitrom.postr.hu/egy-atpolitizalt-orszag

 

 

Kedves „batthyányosok”!

Hasonló a kialakult helyzet nálatok, mint ami nálunk a Szent István Gimnáziumban történt. Egy ingerküszöböt átlépő igazgatóválasztás, mely gyökeres változásokat eredményezhet, amiből ugyan senki sem kér, legalábbis a többség a jól ismert úton akar tovább menni, de a fenntartót ez egyelőre nem érdekli.

Ami nem számít, az a szakmaiság, az elért eredmények, miszerint a középiskola a statisztikák szerint az ország legjobbjai között szerepel, illetve a tanárok, diákok, szülők akarata is másodlagos csupán. Erre pedig rárakódik egy jó nagy adag politikai szósz, ami elősegíti, hogy a médiában is eladhatóvá váljon a sztori, illetve hogy súlyt kapjon közéletünk amúgy is túlpolitizált légkörében.

Azért bennem is előhozták az ügy kapcsán olvasott cikkek a „szentistvános” történet élményanyag-rétegeit. Eszembe jutott például a 168 Óra című újság írása a "Viktor, segíts!"tüntetésről. Szent István helyett Széchenyi gimnáziumot írtak a tudósításban, nekik ez teljesen mindegy, hisz a dolog esszenciája náluk ott kezdődik, hogy a Fidesznek valami gyanús dolgát fedezték fel. Tudva levő, hogy tök jó dolog a nyilvánosság, de ha nem sorakozik az ügy mellé a közéleti alaptételek sáncrengetegébe szorult magyar közvélemény, akkor nem lehet elérni semmit. Schmitt-ügyben sikerült ezt megvalósítani, de ti helyben mozogtok, erősen korlátozott a cselekvési potenciálotok; legjobb lenne, ha az iskola, ti belsőleg tudnátok megoldani az ügyet, mert ha túlságosan közszemlére teszitek, csak szétráncigálják az egészet; mindenki kiveszi majd belőle a maga hasznát a politikai életből.

Rossz időpontot választottak amúgy is, mert sokkal fontosabb ebben az országban ekkortájt Tiszaeszlár évfordulója és jelentése, mint a folyó ügyek felemlegetése. De van ennek a múltba révülő szenvedélynek innovatív haszna is, mert közben –legalábbis nagyon úgy tűnik –feltaláltuk az időgépet, de csak azt, amivel a régi időkbe lehet visszamenni és onnan hozni egy kis sarat, hogy a másik arcába dobhassuk (ugye, mert Baráth Zsolt csak úgy tudhatja a tiszaeszlári eset virtigli igazságát, ha visszautazott 1882-be).

Itt van a mi esztergomi példánk, kedves Szigetszentmiklós. Majd évek múlva lesz igazságszolgáltatás, kiderül, hogy nektek van igazatok; jó ügy mellett álltatok ki. Azt viszont tanuljátok meg, hogy ne engedjétek túlzottan elfajulni a helyzetet. Lehet, idővel be kell látnotok, hogy sok tekintetben majd engednetek kell, mert ez egy ilyen hely. A „kissantalok” országa vagyunk, akik számára csak egy igazság létezik, a többi vélemény, álláspont mind valami konspiráció, karaktergyilkos kísérlet eredménye, főleg ha meghallja a politika közeledését és veszélyeztetve érzi saját beállítódottságának feltételezett igazát. A hatalom az ő oldalukon van, és ezzel számolnotok kell.

Nálunk tömeges tanárelbocsájtások voltak, utána nem volt visszaút... Végül az intézményt beolvasztották egy összevont iskolai keretbe, miközben rengeteg tanuló elhagyta a foszladozó alma matert. Itt és itt tudtok bővebben is olvasni az esztergomi eseményekről.

A legjobbakat kívánom.

Üdvözlet Esztergomból!

Szólj hozzá!

Címkék: esztergom schmitt szentistván batthiány


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr104370303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása