Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.07. 14:13 wSzabolcs

Miért keresnek havi 100 ezret az esztergomi képviselők, ha 47 ezerből is meg lehet élni?

A megvonás helyett inkább faragjunk le a képviselőknek fizetett tiszteletdíjakból, így spórolni is tudunk, egyben pedig nem veszélyeztetjük azoknak az esztergomi képviselőknek a megélhetését sem, akik Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz frakcióvezetője szerint csupán a városházi fizetésből tengetik életüket. A 47 ezres megállapítás saját pártjuk, a Fidesz koncepciója. Akkor most az esztergomi fideszesek megint nem követik pártjuk álláspontját?

matolcsy.jpg

A nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György szerint ugyanis 47 ezer forintból ma Magyarországon, a kontinentális viszonyok között simán meg lehet élni. Amint mondta a Fidesz közgazdász mágusa:

"higgyék el, (havi) 47 ezer forintból nagyon jól meg lehet ma Magyarországon élni. Megnyugtatóan, kiszámíthatóan."

Ha ez mind igaz, és nem csak retorikai fogás, illetve közhangulat-nyugtató nyelvi fordulat, akkor tessék kipróbálni. Most, Esztergomban. Ajánlom, szorgalmazom, hogy 47 ezer forintra szállítsák le az esztergomi képviselők tiszteletdíját.

A politikai laboratórium befogadó az efféle kísérletekre, főleg hogy a pénzügyi legatyásodás állapotába forgolódik. Azt hiszem, hogy most egy halk köszönetet elmondhatunk Matolcsy úrnak, mivel megoldotta a helyzetünket, a pénzfizetés dilemmáját.

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere a város egymilliárdos költségvetési hiánya miatt lépte meg a képviselők tiszteletdíjának megvonását. Az összeg fejenként havi 100 ezer forintot tesz ki, ez havi 1,5 millió forintos kiadást jelent a városnak. Steindl Balázs, a helyi Fidesz frakcióvezetője azt kifogásolta, hogy a polgármesternő a kérdésről nem szavaztatta meg őket az elmúlt testületi ülésen, illetve hozzátette, hogy sok képviselőnek a tiszteletdíj jelenti a jövedelmét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr584634671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása