Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.06. 21:50 wSzabolcs

Mélyülő árkok, Tétényi nemzeti minimuma: felfüggesztett politikusi tiszteletdíjak Esztergomban

A politikus egy szakma, aki ebből él, az elvileg ért is hozzá. Nem létezik olyan, hogy megélhetési politikus. Miért dolgozik az ember? A haszonért, ebből kifolyólag pedig a pénzért. Az megint más kérdés, hogy a szerencsésebb emberfajta még szereti is, amit csinál. Ezáltal a munkája, a szakmája a hivatása is egyben, ezért csinálja szenvedéllyel.

ww.jpg

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere a város egymilliárdos költségvetési hiánya miatt lépte meg a képviselők tiszteletdíjának megvonását. Az összeg fejenként havi 100 ezer forintot tesz ki, ez havi 1,5 millió forintos kiadást jelent a városnak. Steindl Balázs, a helyi Fidesz frakcióvezetője azt kifogásolta, hogy a polgármesternő a kérdésről nem szavaztatta meg őket az elmúlt testületi ülésen, illetve hozzátette, hogy sok képviselőnek a tiszteletdíj jelenti a jövedelmét.

Klasszikus megélhetési politikus kategória. Emlékeztek még Lázár János kijelentésére ezzel kapcsolatban? Ha nem, akkor olvassátok el:

„…tehát én ahhoz a mércéhez tartom magam, hogy az ember, ha kétkezi munkásember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit. Hogy ha egyetemi ember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit. De akinek semmire sem futotta, semmit sem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselőtestületben. Nagy baj lenne, ha olyan képviselők ülnének, akiknek semmijük sincsen, ezt kell, mondjam.”

Szerintem ez egy földöntúli baromság. Úgy, ahogy a képviselői tiszteletdíjak megvonása is. Meg amúgy is, ha eddig nem működtek együtt a képviselők, akkor ezentúl sem fognak. Sőt, mivel a megélhetésük is veszélybe került, még több indokot kaptak, hogy ne dolgozzanak, ne járjanak testületi ülésekre se.

Senki nem hiszi, hogy az önzetlenség, s a város feltétlen szolgálata tartja a képviselőket a marsbéli karosszékeikben a testületi üléseken, hanem egyik oldalról mindenképpen a haszon, ami ha eltűnik, úgy vész vele oda a Tétényi Éva által vizionált nemzeti minimum lehetősége is. Bár ez is csak utópia, de ha Tétényi valóban ebben hisz, akkor tartson errefelé intézkedéseivel, s ne az ellenkező irányba evezzen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr954633889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása