Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.07.03. 21:56 wSzabolcs

Kérdés: Tétényi a kiválasztott? Válasz: nagyon nem. Alternatíva: tüntetés.

Túlzottan is földtől elrugaszkodott az a gondolkodás, hogy Esztergomban bármiféle egyéni és/vagy kollektív elképzelés (ha esetlegesen a gondolat nem is baromság) keresztülvihető akármilyen megmozdulás révén. Egyszerűen azért nem működik a dolog, mert nincs rá akkora hajlam; egyrészt kevés ember mobilizálható egyes célok érdekében, másrészt a kezdeményezőknek nincs meg a megfelelő hátországuk a cél kikényszerítésre. Márpedig ezek nélkül minden kísérlet talmi paródiája a valóságnak; a Duna csak egy irányba folyhat, nincs alternatívája, ahogy Meggyes Tamásnak sincs azonos fajsúlyú ellenfele a városban. Unikális.

welcome.jpg

Ideig-óráig úgy tűnt, hogy Tétényi Éva lehetne a méltó ellenfél, a mérleg túlsó oldala; geek nyelven, aki egyensúlyt hozhat az Erőben, de mára kiderült, hogy ez nem teljesül. Ezt a csatát gandhista módszerekkel nem lehet megnyerni; a látványpolitizálás fölösleges, és az ütközet sem helyi szinten zajlik (lásd: Lex Esztergom).

Amiért mégis aktuális lehet a tüntetés, és nem is a valós (leírt) célkitűzéseket számba véve: az ismét csak a Szent István Gimnázium ügye, jobban mondva az újabb fejlemények. Megvilágosodás, igazság? Egy nagy lóf…, hosszú idő után kártérítés; olyan, mint egy újságban a helyreigazítás, egy kis elnézést-kérés, de valójában a hibás fél nem gondolja, hogy a másiknak bármiben is igaza lenne. Páran elolvassák. Hurrá!

Csak újabb bosszússág. Hetvenmilliós kártérítés az elbocsájtott tanároknak. Legalább már az állam fizeti, de akkor meg cirka 10 millió ember lehetne felháborodva (végre talán), hogy mire bassz’ el a kötelességtudó képviselőik a beszedett adóforintokat. (Más oldalról is feltehető a kérdés: akkor most ki a bűnös az elbocsájtásokban, a megnyomorított tanári életekben? Leszögezhető, hogy valakik hazudtak. Viszont mindenki az erkölcsről ugat ebben a keresztény országban, aztán kiszúrják a szemedet a pénzzel egy igazságtalan döntés után.)

Szóval tüntessünk, meg beszéljünk ezekről az ügyekről, mert ha elévülnek is, mementónak örökre jók lesznek.

Röviden ennyi.

Utóirat: Tüntetés: tartsuk fenn a látszatot, hogy Esztergomban lehet alternatíva! (Csütörtök,16.30 Széchenyi tér)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr834626750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása