Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.06.05. 18:31 wSzabolcs

Létezik hipster Trianon is? - A Milla kommentje kapcsán

Olyan imádnivaló, ahogy folyamatosan jelzőket aggatunk egymásra, amelynek természetesen az a haszna, hogy megkülönböztessük magunkat tőlük; ez a MI és Ti kategorizálás.
Tényleg vannak közöttünk, akik más húrokat pendítenek meg egy-egy megemlékezés kapcsán, sőt alkalomadtán feleslegesen hoznak képbe elképesztő motívumokat (csak a durranás kedvéért). Jelen esetben a Milla szinkronizálta a Brit Birodalmat a Magyar Királysággal, a gyarmatbirodalom SZÉTHULLÁSÁT Magyarország SZÉTZÚZÁSÁVAL a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmával.
 
Valóban undorító, mert miközben azért küzd a szervezet, hogy összefogjon minél több embert egy ernyő alatt, akikkel lehetőleg minél szorosabb együttműködést óhajt; aközben a fiatal hevület elragadja őket (vagy minek nevezzelek?). A felelőtlenség fetisizált bűvkörébe kerülnek, és megszületik a nagy mű, amire valószínűleg felfigyel a közvélemény, mert kevés ehhez hasonló megnyilatkozás került nyilvánosságra június 4-én. De nem mentegethetünk titeket ilyen egyszerű módon, mert ez nem így működik.
Ha a nyilvánosság elé álltok, kedves Milla, és ezreket vontok magatok köré, akikre valószínűleg hatással is vagytok, akkor ezt nem engedhetitek meg magatoknak. Rengeteg fiatal van, aki titeket követ; velük mi lesz? Olvassák, lesznek közülük, akik elfogadják az általatok vizionált összehasonlítást, esetleg tovább is adják büszkén, mert ilyen a fiatalság, hogy szeret másként gondolkodni, eltérni a mainstream lényeglátóktól. Ez már baj, a következmény hatalmas felelőtlenség.
 
Ilyenkor - igazatok van, kedves Kerdem blog - meg kell szólalni, helyretenni az efféle gondolkodás pedzegetőit; de nem úgy, hogy még mélyebbre ásunk, lehipsterezzük a Millát (ha jól gondolom, ez nem a bók kategória), egyenesen azt állítjuk, hogy soha nem lesznek képesek politikai tényezőként alternatívát mutatni.
Ez megint csak a megosztás, a megosztottság; egy olyan rendszer továbblendítése, amelyben amúgy is benne forgolódunk. Ne így működjön. A Kettős Mérce válasza sokkal helytállóbb, inkább vitatkozzunk, javítsuk egymást, mint rögtön elítéljünk, ha már a Nemzeti ÖSSZETARTOZÁS Napjáról beszélünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr894567467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása