Létező közösség

Poppycock

Reifikáljuk a várost, ahol a kontraszelekció virulens példányai vívják otromba szócsatáikat hétről-hétre. Est. 2012

2012.04.19. 02:47 wSzabolcs

Tétényi Éva a bűnös, Orbán a mindenható - A nemzeti komédia folytatódik

 

Ha Schmitt Pál Jézus szerepét kapta a "nemzeti komédiában", akkor a legutóbbi miniszterelnöki interjúban Orbán Viktor Isten alakját vindikálta magának, illetve érdemelte ki. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor Esztergom melyik biblikus táj e szent mesében?

Előtte nézzük Orbán Viktor nyilatkozatát:

Ő persze most is örülne egy újabb „sikertörténetnek”, csak hát „a helyi viszonyok olyan szerencsétlenül alakultak, hogy a város nem képes a kormányzat partnerévé válni, még az esztergomiak érdekében sem”. Mindenesetre azt kívánja az esztergomi polgároknak, hogy „jussanak egymással dűlőre, és olyan vezetőket válasszanak maguknak, akik partnerként tudnak együttműködni a mindenkori, jelen esetben a polgári kormánnyal”.

A Paradicsom, legalább is a Fidesz regnálása idején az volt az orbáni narratíva szerint. És midőn ezt állítom, hirtelen egy kép elevenedik meg a fejemben; (Tétényi) Éva bűnbe esik, hiszen beleharap a tiltott fa gyümölcsébe, vagyis - lefordítva - a Fidesz fájáról leszakít egy apró narancsot (Meggyes Tamás). Megbocsájthatatlan bűn. A Paradicsom megszűnik, Isten magára hagyja az embereket, hogy sáfárkodjanak a maguk módjára, saját belátásuk szerint - avagy, ahogy Orbán Viktor üzeni: oldjátok meg esztergomiak.

Mi pedig mind bűnösek vagyunk, mind Ádámok, a 32 ezer Ádám városa lettünk, hiszen hagytuk magunkat Éva szeszélyétől vezéreltetve bűnbe esni. Hagyjuk már!

 

7 komment · 1 trackback

Címkék: esztergom schmitt meggyes tétényi


A bejegyzés trackback címe:

https://egomilabor.blog.hu/api/trackback/id/tr844460242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.19. 13:27:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenzen 2012.05.06. 13:18:37

Évit, fel kéne rúgni, Holdra!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.05.06. 13:18:43

Tétényi feladata „Budapest-Zugló fenntartható városfejlesztési koncepciójának stratégiai kialakításában való szakmai segítségnyújtás, készülő kerületi szabályozási tervek konzultációja, kiemelt beruházások figyelemmel kísérése, Budapest Főváros Önkormányzatának Hivatalával való kapcsolattartás, világörökségi programban való részvétel, illetve a kerület képviselete a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottságának ülésein, városmarketing tevékenységben való részvétel” volt.

A cikk természetesen kitér arra, hogy az abban az időben köttetett tanácsadói szerződéseket jelenleg is vizsgálják, hogy volt-e mögöttük valós teljesítmény.

Kár, hogy az alapos tényfeltárást végző újságíró munkatárs arra nem tért ki, hogy Tétényi ebben az időszakban a fideszes Meggyes Tamás vezette Esztergomi Önkormányzatnak is igencsak hasonló munkát végzett.

A feladat Esztergomban kisérteties hasonlóságot mutatott a zuglói munkával:

Esztergom városfejlesztési koncepciójának kialakításában szakmai segítségnyújtás
a készülő szabályozási tervek koordinálása
kapcsolattartás a tervezőkkel, az érintett szakhatóságokkal és a lakossággal
a kiemelt beruházások figyelemmel kisérése
kiadványok előkészítése
fentiek érdekében az örökségvédelem területén a helyi építési szabályzat felülvizsgálata
a magyar világörökségek jelöltjeire vonatkozó munka elindítása
az érdekelt helyszínekkel való kapcsolattartás
Mint látható a jelek szerint Tétényi bűne az MNO szerint az SZDSZ-es önkormányzatnak végzett munka, pedig lehetséges, hogy a párhuzamok alapján érdemes lenne felemlegetni a fideszes Meggyesnek végzett munkát is. A pártsemlegesség és az egyenlő mérce jegyében.

kzoltana 2012.05.06. 13:18:48

Ha egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy „az élet most nem az új színházak építéséről szól”, akkor tisztességgel azt is ki kell jelentenünk, hogy Magyarországon az élet most nem az új stadionok építéséről szól.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion
Latinovits Stadion

Bloodscalp 2012.05.06. 13:21:46

és melyik megy elsőként csődbe?

Szabad Gábor 2012.05.06. 13:21:48

"...egy fillér beruházás nem érkezik ide lassan két éve, hogy sorra zárnak be kis üzletek és óriáscégek egyszerre, egyetlen népe nincs a nagyvilágnak, kivel nem vagyunk fasírtban, egy teljesen idióta vezeti a gazdaságot, és egy nímand sorra írja alá az előre kitöltött utalásokat a fejlesztési minisztériumban."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2109_magyarorszag_megujult

narmer 2012.05.06. 13:21:50

Nem unjátok ezt a Tétényi Évát?

debreceni.blog 2012.05.06. 13:22:02

Találunk a kollégiumból három szobán belül egy nem teljesen analfabéta, nem meleg, de azért minimum csicska lakót a Sanyi villába.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2108_verengzo_meteltek
süti beállítások módosítása